Modern Data Analytics.

Kijk naar het verleden, heden én de toekomst.

Als je niet alleen meer naar het verleden en heden wil kijken, maar liever óók de toekomst wil kunnen voorspellen, is het tijd om kennis te maken met modern data analytics.

In modern data analytics werken we met data en kruisbestuivingen, en waar mogelijk met streaming (real-time) dataverwerking. Want door AI/ML technieken toe te passen op de verwerking van real-time data en data at rest, is vooruit kijken een reële optie geworden. Kort gezegd: je kunt sneller en actueler inzichten neerzetten om de juiste business decisions te maken.

Lees meer

Samen met jou bekijken we jullie huidige Data Analyics of BI oplossing en inventariseren we de benodigde stappen om tot een moderne data analytics omgeving te komen.

Voordelen van Modern Data Analytics

  • Modern data analytics maakt gebruik van nieuwe technieken en manieren mogelijk in data analyses. Inzichten worden breder, completer en sneller gerealiseerd en helpen om waarde te genereren.
  • Modern data analytics brengt een vernieuwing in je Data Platform en maakt jouw organisatie klaar voor de toekomst.
  • Steeds meer factoren hebben invloed op jouw bedrijfsprocessen. Met modern data analytics heb je sneller grip op de effecten en kun je bijsturen.
  • Integreert data initiatieven zoals Data Science, Data Governance, Data Engineering, wat sneller schakelen mogelijk maakt.

De 5 meest gestelde vragen over Modern Data Analytics

1Hoe weet ik waar we staat met onze data initiatieven? Is dit te meten?

Met onder andere de Modern Data Analyics Scan kunnen wij een ‘gap’-analyse maken (IST-SOLL vergelijking).

2Wij lijken problemen te hebben met het de juiste informatie in onze rapportages. Kan modern data analytics hier iets aan doen?

Na het maken van een ‘gap’-analyse (IST-SOLL vergelijking), kunnen we steeds verder in zoomen op iedere schakel in het proces tot aan de rapportages en zo de probleemgebieden naar boven halen en aanpakken.

3Welke stappen moeten we nemen om onze data analytics op een hoger niveau te brengen?

Wij kunnen helpen via een ‘Modern Data Analytic Advies’: we hanteren een Analytics Maturity model gebaseerd op onze visie, om de stappen in kaart te brengen waarmee de data analytics naar een hoger niveau gebracht kunnen worden.

4Wij hebben een BICC, BI Platform. Wat is het verschil met Modern Data Analytics? Is dat niet hetzelfde?

BI, BICC kijken vooral terug in de data (achteruit-kijkspiegel) om een beslissing voor morgen te kunnen maken. Modern data analytics gebruikt de vooruit-kijkspiegel en heeft meer een voorspellend vermogen gebaseerd op AI/ML technieken. Daarnaast proberen we ook waar mogelijk sneller op data aan te sluiten door middel van realtime data.

5Moeten wij naar de cloud met ons data platform als we een modern data analytics opzet willen realiseren?

Het is geen must. Maar in de cloud zijn vele technieken qua storage en processing voor handen die ervoor zorgen dat je snel kan bewegen op de hectiek van de dag. Bijvoorbeeld door flexibiliteit met op- en afschalen van resources, computing power en dynamischer storage. De Agility blijft op deze manier geborgd en voor de T2M wordt pivotten op deze manier kinderspel.

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op gebied van Modern Data Analytics

Laat je gegevens achter en één van onze Modern Data Analytics experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel met Gerton van Leenders, Data Driven expert

06 26 17 43 74 gerton.van.leenders@rubix.nl