Modern Data Analytics.

Kijk naar het verleden, heden én de toekomst.

Als je niet alleen meer naar het verleden en heden wil kijken, maar liever óók de toekomst wil kunnen voorspellen, is het tijd om kennis te maken met modern data analytics.

In modern data analytics werken we met data en kruisbestuivingen, en waar mogelijk met streaming (real-time) dataverwerking. Want door AI/ML technieken toe te passen op de verwerking van real-time data en data at rest, is vooruit kijken een reële optie geworden. Kort gezegd: je kunt sneller en actueler inzichten neerzetten om de juiste business decisions te maken.

Lees meer

Samen met jou bekijken we jullie huidige Data Analyics of BI oplossing en inventariseren we de benodigde stappen om tot een moderne data analytics omgeving te komen.

Voordelen van Modern Data Analytics

  • Modern data analytics maakt gebruik van nieuwe technieken en manieren mogelijk in data analyses. Inzichten worden breder, completer en sneller gerealiseerd en helpen om waarde te genereren.
  • Modern data analytics brengt een vernieuwing in je Data Platform en maakt jouw organisatie klaar voor de toekomst.
  • Steeds meer factoren hebben invloed op jouw bedrijfsprocessen. Met modern data analytics heb je sneller grip op de effecten en kun je bijsturen.
  • Integreert data initiatieven zoals Data Science, Data Governance, Data Engineering, wat sneller schakelen mogelijk maakt.

De 4 meest gestelde vragen over Modern Data Analytics

1Hoe weet ik waar we staan met onze data-initiatieven? Is er een mogelijkheid om dit te meten en naar een hoger niveau te brengen?

Een modern data analytics advies brengt in kaart waar je nu staat en waar de verbeter- en groeipunten liggen. We hanteren een Analytics Maturity model binnen ons framework om via een combinatie van doen en workshops de stappen voor een plan van aanpak te bepalen.

2Wij lijken problemen te hebben met het de juiste informatie in onze rapportages. Kan modern data analytics hier iets aan doen?

Jazeker. Als uit het modern data analytics advies blijkt dat we grote uitdagingen zien in de rapportages, kunnen we hierop inzoomen en een gericht plan maken, zodat jullie meer grip en stabiliteit krijgen op data-vlak.

3Wij hebben een BICC, BI Platform. Wat is het verschil met Modern Data Analytics? Is het niet hetzelfde?

Met BI, BICC kijken we vooral terug in de data (achteruit-kijkspiegel) om een beslissing voor morgen te kunnen maken. Met modern data analytics gebruik je de vooruit-kijkspiegel en groeit het voorspellend vermogen, door gebruik van AI/ML technieken. Daarnaast proberen we ook sneller op data aan te sluiten, waar mogelijk door middel van realtime data, zodat rapportages je inzicht geven in het nu.

4Hoe lang gaat zo’n modernisatietraject kosten? Is het vergelijkbaar met DatawareHouse implementaties, dus jarenlang?

Wij proberen implementaties altijd lean te houden. Met behulp van het modern data analytics advies focussen we op een haalbare transitie, opgebroken in kleinere brokken. Jarenlange implementaties zijn weinig zinvol in een wereld die continu en steeds sneller veranderd. Het advies laat een stip op de horizon zien, tijdens de uitvoering schakelen we bij op de werkelijkheid en veranderingen. Samen met jou, uiteraard.

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op gebied van Modern Data Analytics

Laat je gegevens achter en één van onze Modern Data Analytics experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel met Gerton van Leenders, Data Driven expert

06 26 17 43 74 gerton.van.leenders@rubix.nl